Punterzeilles bij ZV ’t Wiede, goed voorbereid het zeilseizoen in!

Datum: Wednesday, April 18, 2018

De zeilvereniging streeft naar een nog uitdagender competitie op de zondag, daarom bieden ze dit voorjaar punter zeillessen aan. Deze zeillessen zijn voornamelijk gericht op beginnende zeilers die willen kennismaken met het punteren. Organisator Jan Steenbeek leert de zeilers precies hoe een punter werkt en hoe deze zich gedraagt in verschillende weertypes. Na 3 avonden kun je vertellen waar de wind vandaan komt, stuur je in de juiste richting, ken je de basis zeilregels en leg je gedegen knopen. In een van de lessen komt een punterbouwer vertellen over de bouw van zo’n eiken boot en je krijgt een boekje over de punter waarmee je de boot nog beter leert kennen. Na 3 lesavonden op en rond het Bovenwiede ken je de punter, maar ken je ook de eigenaardigheden van het Bovenwiede, met haar winddraaiingen, ondieptes en haar ongekende rust in de avonduren.

Ook voor gevorderde zeilers is er plek op deze lesavonden, de ideale gelegenheid je voor te bereiden op het wedstrijdzeilseizoen van de vereniging. Zo ben je altijd een stapje voor op je tegenstanders! Om de zondagochtend wordt een wedstrijd gevaren op het Bovenwiede. Daarnaast zijn er enkele speciale evenementen zoals de befaamde Dag der Dagen!

Je krijgt les in je eigen punter of leen een punter van de zeilvereniging. Meld je aan voor de punterzeillessen via deze pagina of bel met Jan Steenbeek voor meer informatie: 0521-362509.

zeilles

meer nieuws

Activiteiten: