Record aantal Lasers tijdens zeilwedstrijd

Datum: Monday, August 14, 2017

Zondag 13 augustus vond alweer de achtste zeilwedstrijd van Zeilvereniging ’t Wiede plaats op het Bovenwiede in Giethoorn. De deelnemende boten verzamelen zich tussen 9 en 10 uur bij Smits Paviljoen. Op dat moment is het nog bijna bladstil, toch leggen er in totaal 23 punters en lasers aan voor de start.

De wedstrijdleiding is als altijd positief en begint met het uitleggen van de baan. Rekening houdend met de lage windkracht wordt er gekozen voor een korte baan. Bij de start trekt de wind gelukkig wat aan waardoor een drijfpartij uitblijft. Er wordt zelfs nog een leuke strijd geleverd in de drie verschillende klassen van Punters met fok, Gieterse punters en Lasers. Vanaf de starttoren wordt gemeten hoe lang de verschillende klassen over een ronde doen. Bij iedere ronde is het spannend of er al wordt afgetoeterd, maar de iets toegenomen wind zorgt ervoor dat de toren de zeilers laat doorvaren. Dit resulteert in 3 rondes voor beide punterklasses en maar liefst 4 rondes voor de Lasers.

Wedstrijd 14-8-2017 copyright: zoetcreaties

Uniek aantal lasers
In de laservloot tellen we maar liefst 17 boten, een record aantal! De klasse, die twee jaar geleden nieuw leven is ingeroepen bij Zeilvereniging ’t Wiede, blijft groeien. Mede dankzij de verenigingsboten die afgelopen voorjaar zijn aangeschaft, zien we meer en meer zeilers in de Laser stappen. De vloot bestaat hierdoor uit ervaren en beginnende zeilers. Deze zondag resulteert dit in een splitsing van de vloot. De voorhoede strijdt om de plekken op het podium, waarin Ben Lippinkhof lange tijd voorop ligt. Charly Filet pakt vlak voor de laatste ronde de leiding over van Ben en weet de wedstrijd zo netjes te winnen.

Groeikans voor punterklasse
Naast de 17 Lasers, zien we 7 punters aan de start. Verdeeld in twee vloten van 3 Punters met fok en 4 Gieterse punters. Voor hen ligt er nog een mooie groeikans, de competitie in deze klasse is altijd fel. Het klassement voor de Punters met fok ligt nog zeer dichtbij elkaar, met nog drie wedstrijden op de kalender is het zeer spannend wie zich in september seizoenswinnaar mag noemen. Bij de Gieterse Punters staat Rene Sloof momenteel ver bovenaan, gevolgd door Johan Boezelman en Cor van der Hoorn. Toch is ook hier nog steeds wat in te winnen, met alle punters die Giethoorn rijk is moeten beide vloten kunnen groeien. Er is in ieder geval genoeg ruimte op de startlijn voor nieuwe punterzeilers!

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 27 augustus om 10.00 uur.
Foto: Zoetcreative

Uitslag zondag 13 augustus

Punters met fok

 1. Jos de Lange
 2. Albert Jan Maat
 3. Rinus Ligterink

Punters zonder fok

 1. Rene Sloof
 2. Johan Boezelman
 3. Henk Visscher
 4. Cor van der Hoorn

Lasers

 1. Charly Filet
 2. Ben Lippinkhof
 3. Lars Meeuwsen
 4. Anke Haadsma
 5. Harm Maat
 6. Klaas Zoet
 7. Bas Zoet
 8. Bram v/d Meer
 9. Wilma Wuite
 10. Bart v/d Meer
 11. Cor Maat
 12. Ton Wildenbeest
 13. Hilbert Smit
 14. Goudje Haadsma
 15. Andries van der Veen
 16. Riemer Wildenbeest
 17. Wouter Boeve
meer nieuws

Activiteiten:

 • zondag 29 juli 2018
  Zeilwedstrijden op 't Bovenwiede

  door Zeilvereniging 't Wiede

  lees meer
 • woensdag 1 augustus 2018
  De Dag Der Dagen

  Zeilen in teams op 't Wiede

  lees meer
 • zondag 12 augustus 2018
  Zeilwedstrijden op 't Bovenwiede

  door Zeilvereniging 't Wiede

  lees meer
 • zondag 26 augustus 2018
  Zeilwedstrijden op 't Bovenwiede

  door Zeilvereniging 't Wiede

  lees meer
 • zondag 9 september 2018
  Zeilwedstrijden op 't Bovenwiede

  door Zeilvereniging 't Wiede

  lees meer